Terug naar overzicht
Onze mensen
Ebusco Systems Engineer Innovation

Ingenieur met passie voor innovatie bij Ebusco

Emile Manni, een gepassioneerde systeemingenieur bij Ebusco, heeft een interessant pad bewandeld in de wereld van automotive engineering en neemt je graag mee in zijn verhaal.

Zijn reis begon met het behalen van zijn bachelor Automotive Engineering aan de HAN Hogeschool, gevolgd door het afronden van zijn pre-master en master in Mechanical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn specialisatie in Dynamica & Besturing vormde de basis voor zijn huidige rol in het vormgeven van voertuig- en systeemkenmerken.

“Als systeemingenieur bij Ebusco werken we aan het beschrijven van voertuig- en systeemkenmerken als basis voor de effectieve integratie van nieuwe functionaliteiten. We denken ook na over de korte termijn wensen en behoeften van klanten, vooral gezien de snel toenemende eisen voor elektrische bussen,” legt Emile uit, terwijl hij zijn toewijding aan innovatie benadrukt.

Passie voor vernieuwing

Na zijn studie startte Emile zijn carrière in Helmond als analist voor voertuigdynamica en sterkte-stijfheid, waar hij werkte aan diverse voertuigtypen. Zijn passie voor vernieuwing en de kans om samen te werken aan een nieuw product leidde hem naar Ebusco. “Wat me vooral aantrok bij Ebusco was de toegankelijkheid van het bedrijf en de kans om samen te werken aan een nieuw product gebaseerd op een gedeelde passie,” zegt Emile.

“De echte pioniersfase ligt tegenwoordig achter ons, maar we maken nog steeds een uniek product. We moeten het innovatieve momentum behouden om ervoor te zorgen dat we een uniek bedrijf blijven,” voegt Emile toe, reflecterend op de groei van Ebusco.

Systeemeigenaar van het luchtremsysteem

Bij Ebusco is Emile nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van het GEN3-platform, waar hij als systeemeigenaar van het luchtremsysteem een sleutelrol vervult. “Ebusco bood mij een unieke kans om een grote stap te zetten om mijn ervaring te verbreden. Er waren verbeteringen mogelijk op veel gebieden, dus konden we enorme sprongen vooruit maken.”

Informele sfeer

Naast zijn technische bijdrage benadrukt Emile het belang van sociale verbondenheid bij Ebusco. “Er heerst hier een informele sfeer en iedereen is zeer toegankelijk, zelfs het management. En er zijn natuurlijk verschillende sociale activiteiten bij Ebusco, zoals vrijdagmiddagborrels, samen naar festivals gaan en een familiedag.”

Maak het verschil bij Ebusco

Emile beveelt Ebusco aan als boeiende stap in jouw carrière. “Je kunt op een unieke manier het verschil maken in bepaalde gebieden. Je kunt je expertise goed benutten en je maakt een steile leercurve door. Als je een sterke drive hebt om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, dan is dit de plek voor jou.” Als jij dezelfde passie hebt voor technologie, initiatief nemen, en het realiseren van ideeën, is Ebusco wellicht jouw ideale werkplek. Bekijk onze huidige vacatures.

Join the change
Neem contact op met de HR-afdeling